Wilgenduin, school voor buitengewoon onderwijs in Kalmthout

BSBO Kalmthout
FORUM II

Wilgenduin
Vogelenzangstraat 115
2920 Kalmthout

Wilgenkasteel
Putsesteenweg 51-53
2920 Kalmthout

Contactgegevens & telefoonnummersWat na Wilgenduin?

Deze vraag horen wij erg veel van ouders die hun kinderen jarenlang aan ons toevertrouwden. Wilgenduin begeleidt jullie hier in op maat van het kind tijdens de Klassenraden waarop jullie 2 keer per jaar uitgenodigd worden. Tijdens het voorlaatste jaar op onze school bespreken we tijdens de klassenraden wat de eventuele toekomstverwachtingen kunnen zijn voor uw kind. Het is zinvol om dit jaar al tijdens de verschillende opendeurdagen eens op de mogelijke scholen te gaan kijken. Tijdens het laatste jaar wordt in samenspraak met u een document opgesteld, waarmee u naar de middelbare scholen kan stappen.

Jaarlijks wordt er op school ook een info-avond georganiseerd waarop jullie wegwijs gemaakt worden in het secundair onderwijs. De verschillen tussen en mogelijkheden binnen ASO, TSO, BSO en BuSO komen aan bod. Deze info-avond gaat door op donderdag 10 december om 19.00. Alle schoolverlaters en bijna-schoolverlaters krijgen hiervoor een uitnodiging, de andere leerlingen worden uitgenodigd via een nieuwsitem op de website van onze school.

Een lijst van de middelbare scholen vindt u op www.onderwijskiezer.be. Om door het bos de bomen terug wat beter zichtbaar te maken, kan u in bijgevoegd document onze selectie van scholen vinden waar wij al regelmatig kinderen naar toe doorverwezen en goede relaties mee opgebouwd hebben.

Acrobat fileSelectie uit Onderwijskiezer (150KB)